Nieuws Limburg Encon legt 130.000 zonnepanelen in Holland

Encon legt 130.000 zonnepanelen in Holland

Encon legt 130.000 zonnepanelen in Holland

Het energiestudiebureau Encon uit Genk gaat tegen eind volgend jaar, samen met vastgoedontwikkelaar WDP, maar liefst 130.000 zonnepanelen leggen in Nederland. Die zijn goed voor een vermogen van 30 MWp. Bijna een derde daarvan komt voort uit 1 project, met name de panelen op het dak van Wehkamp, dat in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor e-commerce heeft staan. De installatie daarvan is dinsdag gestart en geldt als het grootste PV-project ooit in Nederland.

wehkamp zwolleEncon stond er in voor de haalbaarheidsstudie en het bestek, ontwikkelde de tendering-procedure en de gunning. Het team van Robin Bruninx begeleidt op dit moment de bouw van de installaties en blijft ook na de oplevering de resultaten nauwgezet monitoren. Een mobiel testlab houdt het rendement in de gaten. En dan is het… op naar de volgende!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.