Nieuws Limburg Encon maakt lichtplan voor alle Ikea's ter wereld

Encon maakt lichtplan voor alle Ikea's ter wereld

Encon maakt lichtplan voor alle Ikea's ter wereld

Het Genkse ingenieursbureau Encon gaat wereldwijd alle vestigingen van meubelgigant Ikea voorzien van het juiste licht. “Deze opdracht komt voort uit een project naar rationeel energieverbruik bij het distributiecentrum van Ikea in Genk,” vertelt CEO Robin Bruninx. “We hebben daar enkele pijnpunten in kaart gebracht waar teveel licht, verwarming en andere energie werd verbruikt. De voorgestelde bezuinigingen hebben hun effect niet gemist, want een jaar na de invoering was de hele investering al helemaal terugverdiend.”

Ikea was onder de indruk en besliste meteen om het lichtplan dat Encon had opgesteld wereldwijd te gaan invoeren. Het Zweedse meubelconcern heeft meer dan driehonderd filialen in bijna veertig landen. “Concreet zal er in diverse zones van het gebouw een lichtsturing worden opgesteld,” zegt Robin Bruninx nog. “Er komen ook lichtkoepels voor meer daglicht en bewegingssensoren. De armaturen voor energiezuinige lampen zorgen voor de belangrijkste besparing.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.