Nieuws Limburg “Er moeten méér ondernemers in de politiek”

“Er moeten méér ondernemers in de politiek”

“Er moeten méér ondernemers in de politiek”

Past-voorzitter van JCI Limburg, Andres Lesire (41), is blij dat meer dan 10 leden van de vereniging zich engageren voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Limburg. “De lokale besturen staan voor enorme uitdagingen en kunnen dan ook de inzichten, creativiteit en doorzettingsvermogen gebruiken van ondernemers en jonge ondernemende mensen”, vindt hij.

Alles draait om engagement volgens Lesire. “Waarom zou je je moeten engageren voor de gemeentepolitiek? Omdat het broodnodig is! Gemeenten en steden staan onder druk op tal van domeinen, denk maar aan de financiën, centra lopen leeg, de middenstand staat voor grote uitdagingen, de vergrijzing, klassieke woonvormen worden onbetaalbaar, burgers willen meer informatie, enzovoort. Tevens zullen lokale besturen meer moeten samenwerken en de krachten bundelen zonder hun eigen identiteit te verliezen. Ook hier kunnen ondernemers een meerwaarde betekenen. Om oplossingen te vinden zullen politici nog meer uit hun comfortzone moeten komen en out of the box moeten denken om de talloze uitdagingen aan te gaan. Entrepreneurs en intrapreneurs doen dagelijks niets anders, en kunnen dus een positieve impact hebben op het lokaal beleid.”

Door een gebrek aan tijd en geduld willen ondernemers vaak de stap naar de politiek niet zetten. “Net daarom is het een kwestie van engagement,” vindt de voormalige JCI-voorzitter. “Persoonlijk zal je er niet beter van worden, maar maatschappelijk is dit wel de manier om een enorme impact te hebben op het lokaal beleid. Sociaal geëngageerde ondernemers denken niet zozeer in vakjes en overstijgen vaak de klassieke partijpolitiek. Bruggenbouwers hebben we nodig in de politiek om de snelheid te verhogen en de krachten te bundelen.” Daarom doet Lesire een warme oproep: “Engageer u en laat de stem van jong ondernemerschap horen in uw stad of gemeente!”

(Hij voegt trouwens zelf de daad bij het woord en stelt zich kandidaat in Alken)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Halen, Houthalen-Helchteren
Halen

Meester Nicolas maakt steden slimmer

Socalim, het bedrijf van Nicolas Nulens dat actief is in infrastructuur voor telecom, nutsvoorzieningen en technisch onderhoud, stapt in een… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.