Nieuws Limburg Essers helpt groei van ingenieursbureau versnellen

Essers helpt groei van ingenieursbureau versnellen

Essers helpt groei van ingenieursbureau versnellen

Essers Family Office (EFO), de investeringsmaatschappij van de familie achter logistiek dienstverlener H.Essers, investeert via een participatie in Macobo-Stabo, gespecialiseerd in ingenieursstudies voor de bouwsector. “We willen de verdere groei van Macobo-Stabo ondersteunen en versnellen”, vertelt Gert Bervoets van EFO.

Macobo-Stabo is het multidisciplinair studiebureau uit Tessenderlo, dat onder leiding staat van ir. Natalie Vanderschaeghe. Ze werd in 2018 nog uitgeroepen tot Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar (Award JCI Limburg). Intussen telt Macobo-Stabo 75 bouwspecialisten, verspreid over vestigingen in Tessenderlo, Leuven en Antwerpen. Hun specialiteit is de realisatie van geïntegreerde ingenieursstudies voor bouwbedrijven op het vlak van stabiliteit, gebouwtechnieken, duurzaamheid en bouwakoestiek.

“Om onze verdere groei mogelijk te maken, waren we op zoek naar een langetermijnpartner”, vertelt Natalie. “De bouwsector digitaliseert en verandert razendsnel. Essers Family Office bleek met zijn bewezen knowhow rond digitalisering, duurzaamheid, innovatie en HR, de ideale match om onze ambities waar te maken. We vonden elkaar bovendien in onze gedeelde familiale waarden. We zijn bijzonder enthousiast om samen een futureproof organisatie uit te bouwen, waarin mensen centraal staan.”

Ook Essers Family Office kijkt ernaar uit om samen de toekomst tegemoet te gaan. Gert Bervoets: “Het management van Macobo-Stabo is ambitieus en heeft een duidelijke visie op de groei van het bedrijf, zowel organisch als via acquisities. Het is een talentvolle organisatie, die bewezen heeft dat ze de meest complexe projecten aankan. Daardoor heeft ze een sterke reputatie opgebouwd in de bouwsector. Een sector die in de toekomst een grote impact zal hebben op de verduurzaming van onze maatschappij en daarom perfect past in ons vooruitstrevend investeringsbeleid. Tegelijk sluit deze participatie naadloos aan bij onze filosofie om lokaal ondernemerschap te ondersteunen en te verankeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.