Nieuws Limburg Europa staat verkoop van Ineos Tessenderlo toe

Europa staat verkoop van Ineos Tessenderlo toe

Europa staat verkoop van Ineos Tessenderlo toe

Ineos ChlorVinyls uit Tessenderlo, waar 600 mensen werken, is nu ook officieel te koop. Het afstoten van de vestiging in Limburg is voor Ineos een voorwaarde die door Europa wordt opgelegd om een joint-venture te kunnen afsluiten met Solvay. Beide ondernemingen willen immers de krachten bundelen voor de productie van pvc. Maar omdat Europa in dat geval een te dominante marktpositie voor het concern vreest, moeten er eerst andere activiteiten in de etalage worden gezet. En daar belanden dus enkele fabrieken die Ineos heeft in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Een tijdje geleden hadden de vakbonden in Tessenderlo al hun bezorgdheid geuit over de mogelijke verkoop. Dit nieuws komt voor hen niet als een verrassing. Het zal dus allicht wachten zijn op een overnemer en diens toekomstplannen, om te weten of de switch van eigenaars al dan niet voordelig is geweest voor de 600 werknemers van Ineos Tessenderlo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.