Nieuws Limburg Ex-Fordwerknemers meldden zich op jobbeurs

Ex-Fordwerknemers meldden zich op jobbeurs

Ex-Fordwerknemers meldden zich op jobbeurs

De jobbeurs die zopas door Jobat werd georganiseerd in Genk, was een groot succes. Ongeveer 1.500 bezoekers registreerden zich en gingen vervolgens in gesprek over de vacatures met de standhouders. De bedrijven die hebben deelgenomen, wisten voor bijna alle openstaande functies contact te leggen met meerdere valabele kandidaten. Ook voor de overgrote meerderheid van de werkzoekenden waren er interessante vacatures die hopelijk spoedig tot een sollicitatiegesprek zullen leiden.

hasan duzgunOpmerkelijk was het grote aantal ex-werknemers van Ford Genk en de toelevering. “Ik schat dat zo’n 2/3 van de bezoekers tot voor kort in de automobielnijverheid heeft gewerkt,” zegt Hasan Düzgün, die namens de liberale vakbond ACLVB de werkzoekenden steun kwam verlenen. “De overgrote meerderheid van mijn voormalige collega’s (Düzgün heeft zelf 15 jaar bij SML gewerkt) heeft nog geen nieuwe baan gevonden. Het is echt niet eenvoudig. Ze willen heel graag werken en zijn ook erg goed in uitvoerende taken, maar er is altijd wel iets dat er bij sollicitaties misloopt. Ofwel wordt er een te hoog diploma gevraagd, ofwel is de talenkennis onvoldoende, ofwel zijn de testen die moeten afgelegd worden net iets te moeilijk. Wat we voor deze mensen nodig hebben, is werk in de maakindustrie. Productiebedrijven die gemotiveerde, direct inzetbare mankracht zoeken. Hopelijk mogen we weldra nog een aantal grote investeerders van dat kaliber in de buurt van Genk verwelkomen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.