Ex-topman van Vasco wordt CEO bij Houben

Bouwbedrijf Houben heeft Jan Nuyts binnengehaald als minderheidsaandeelhouder en nieuwe gedelegeerd bestuurder. Daarmee willen Ewald Houben, dochter Veronique en zoon Ignace de toekomst van het bedrijf veiligstellen. Jan Nuyts (rechts op de foto) was in het verleden nog algemeen directeur van The Heating Company (nu groep Vasco) van Jos Vaessen.

houben-nuytsHet bijna 85-jarige bedrijf Houben, met vestigingen in Beringen en Hasselt, is een van de laatste grote familiale bouwbedrijven van Limburg. En net zoals zovele familiebedrijven staan ze voor een belangrijke mijlpaal in de bedrijfsgeschiedenis: de overdracht naar de volgende (in dit geval derde) generatie.

“Volgend jaar word ik zeventig”, zegt huidig gedelegeerd bestuurder Ewald Houben, die zelf op 38-jarige leeftijd het bedrijf halsoverkop moest overnemen toen zijn vader plots stierf. Dochter Veronique is als CEO verbonden aan zusterbedrijf Airdeck, internationaal actief in flexibele gebouwstructuren. Zoon Ignace is bij Houben verantwoordelijk voor processen, kwaliteit en nazorg. “Zowel Veronique als Ignace hadden eerder al aangegeven dat zij de fakkel (nog) niet overnemen. We hebben daarom een externe oplossing gezocht”, zegt Ewald Houben.

Die oplossing is nu gevonden in de persoon van Jan Nuyts (53). Hij verdiende eerder zijn strepen bij de groep Vasco van Jos Vaessen. Daar ging hij weg in 2011 voor een topfunctie bij het West-Vlaamse chocoladebedrijf Baronie. Nu keert de geboren Zichemnaar terug naar Limburg. Nuyts wordt - samen met Ewald Houben - ook gedelegeerd bestuurder van het bouwbedrijf. Hij krijgt met algemeen directeur Karel Luyckx een sterke rechterhand. Dochter Veronique en zoon Ignace Houben blijven als bestuurder aan boord.

“Ik kan beginnen onder een goed gesternte”, zegt Jan Nuyts. “Met projecten zoals de T2-campus in Genk en Quartier Bleu aan de Hasseltse kanaalkom (samen met Strabag) is het orderboekje goed gevuld. We mikken op een gezonde groei voor het bouwbedrijf.”