Ex-wielrenner opent exclusieve fietsenwinkel in Alken

Precies 8 jaar geleden opende Sander Mommen op 21-jarige leeftijd zijn eerste fietsenwinkel. Nu opent hij in primeur voor Limburg een tweede fietsenwinkel met enkel en alleen maar speed pedelecs van het wereldbekende, Zwitserse merk Stromer.

“Het is als het ware de Tesla van de fietsen en net daarom ben ik enorm fier dat we dit kunnen realiseren, hier in Alken”, stelt de ondernemer. “De wetgeving is natuurlijk een enorm voordeel maar ook de files, de stijgende kosten, enzovoort. Fietsen zit in de lift en niet enkel als toeristische ontspanning.”

“Bij de Velo Soigneur verkopen we elektrische fietsen, stadsfietsen, koersfietsen, mountainbikes en ook gravelbikes, van zeer grote merken zoals Koga, Batavus, BMC en Sensa. We verkochten ook al wat pedelecs op vraag van de markt. Met de opening van deze exclusieve pedelec-winkel trekken we klanten aan van ver buiten Limburg omdat we een zeer uitgebreid assortiment hebben, een grote voorraad, maar bovenal ook een uitgebreide, persoonlijke service, van aankoop, administratie tot het nodige onderhoud. En dat werkt.”

Wisselstukken
Mond-aan-mond-reclame is dan ook voor Sander cruciaal. “Er komt wel wat papierwerk bij kijken, maar ook daar ontzorgen we onze klanten. En door echt op één merk in te zetten beschikken we over heel wat wisselstukken en is onze service net dat tikkeltje anders. Net daarom trekken we vaak meerdere collega’s aan per bedrijf. Er wordt over onze service gesproken en zo komen collega’s hier voor advies, aankoop en service terecht. En Alken is eigenlijk best wel centraal gelegen, vlot bereikbaar en we hebben parking voor de deur.”

Fiscaliteit
“Door de vriendelijke fiscaliteit voor woon-werkverkeer is een Stromer-fiets betaalbaar geworden voor een breed publiek. Je rijdt al gauw 80 tot 90 km tegen een snelheid van 45 km/u. Ideaal voor verplaatsingen naar het werk, je hebt geen last van files, je werkt aan je conditie en je werkgever ondersteunt het ook nog eens (via fietsleasingbedrijven als Cyclis).” De Vlaamse Overheid heeft bovendien de fietsvergoedingen aanzienlijk opgetrokken tot 0,27 euro/km en er komen overal meer en meer fietsautostrades.

Geluk bij een ongeluk?
Sander Mommen, geboren en getogen Alkenaar, was op jonge leeftijd zelf een wielrenner totdat een zwaar ongeval op zijn 20e hier een abrupt einde aan maakte. Maar tijdens de zware revalidatie bleef hij niet met de pakken zitten en werden de plannen gesmeed om een eigen winkel te beginnen. Zo geschiedde en werd de Vélo Soigneur geopend. Nu is het dus al weer tijd voor een tweede winkel. “En waar kan dat beter dan in Alken”, lacht Sander.

Feest!
Dit weekend staat de feestelijke opening op het programma en zijn alle 12 Stromer-modellen aanwezig om te testen. Mommen heeft voor bezoekers alvast een hapje en een drankje klaargezet.