Nieuws Limburg Facil (Genk) neemt Amerikanen van 100 miljoen dollar over

Facil (Genk) neemt Amerikanen van 100 miljoen dollar over

Facil (Genk) neemt Amerikanen van 100 miljoen dollar over

De leverancier van bevestigingsmaterialen als schroeven en bouten in metaal en plastic, Facil & Cie uit Genk heeft het Amerikaanse bedrijf Flexalloy overgenomen. “Het is een branchegenoot van ons, die ook bevestigingsmaterialen verkoopt aan onder meer de automotive-sector,” zegt René Achten, CEO van Facil. “Net als wij leveren ze een full service dienstverlening, dus vanaf de engineering van de benodigde materialen, over de productie, verkoop, levering en naservice.” Het Amerikaans bedrijf, ooit nog in handen van Textron, stelt zo’n 130 mensen tewerk en zal dit jaar een omzet realiseren van 100 miljoen dollar. De gezamenlijke omzet komt daarmee uit op zo’n 400 miljoen dollar.

De intense onderhandelingen hebben meer dan 6 maanden geduurd. “Na 11 jaar van organische groei zet Facil hiermee een belangrijke stap,” zegt René Achten nog. “Het is immers ons doel om in ons segment wereldwijd marktleider te worden. Met de overname van Flexalloy versterken we alvast onze positie in de gigantisch grote Amerikaanse auto- en truckindustrie.”

De nieuwe groep Facil-Flexalloy is goed voor 20.000 verschillende producten, 3 miljard stuks per jaar, gebruikt in 1,5 miljoen voertuigen wereldwijd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.