Nieuws Limburg Facotherm schenkt ketel aan de wetenschap

Facotherm schenkt ketel aan de wetenschap

Facotherm schenkt ketel aan de wetenschap

FaCotTherm in Houthalen-Helchteren, één van de belangrijkste groothandels in verwarming en sanitair, heeft zich van zijn beste zijde getoond. Aan de Xios Hogeschool werd een micro-warmtekrachtkoppeling cadeau gedaan met een waarde van zo’n 15.000 euro. Het is de bedoeling dat de studenten van de bacheloropleiding Elektromechanica leren werken met deze geavanceerde gascondensatieketel die elektriciteit opwekt terwijl hij verwarmt. Claude Glorieux van FaCoTherm zegt: “Ik vind het heel belangrijk dat de huidige en toekomstige generaties XIOS-studenten tijdens praktijksessies de competenties verwerven die nodig zijn om ook deze nieuwe, innovatieve installaties zo efficiënt en accuraat mogelijk te onderhouden.”

FaCotTherm heeft overigens een recordjaar achter de rug. Uit de meest recente jaarcijfers (2010) blijkt een omzetstijging van maar liefst 30 procent tot 21,5 miljoen euro. De marges zijn door de crisis wel gevoelig kleiner geworden. Bij FaCotTherm werken zo’n 45 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.