Nieuws Limburg Filip en Mathilde komen Ford-medewerkers troosten

Filip en Mathilde komen Ford-medewerkers troosten

Filip en Mathilde komen Ford-medewerkers troosten

Koning Filip en koningin Mathilde zullen bij hun Blije Intrede in Limburg op 24 september de tijd nemen om te praten met ontslagen werknemers van Ford Genk en de toeleveranciers. De personeelsdienst van Ford heeft een aanvraag gekregen om 4 mensen voor deze ontmoeting te selecteren. Ook de 4 grote toeleveranciers mogen iemand afvaardigen. Vermoed wordt dat het vorstenpaar voeling wil houden met wat de mensen bezighoudt in de regio die ze bezoeken. Gezien de grote impact van de sluiting van Ford Genk, willen de kersverse koning en zijn vrouw hun medeleven betuigen en de ontslagen werknemers een hart onder de riem steken.

mathildeHet vorstenpaar zal bij het bezoek aan Limburg ook passeren bij de Universiteit Hasselt, en aanschuiven voor een ‘werklunch’ in de ambtswoning van de gouverneur. Daarna zullen er handjes geschud worden langs een parcours dat naar het stadhuis van Hasselt leidt.

Intussen staat bij Ford de tijd niet stil. Zo’n 2/3 van de vrijwillige vertrekkers heeft al een nieuwe job gevonden, of is als zelfstandige gestart. Niet zelden zijn het mensen die al in bijberoep een nevenactiviteit waren gestart en dit nu als hoofdberoep gaan uitvoeren. Zowat een kwart van de vertrekkers bij Ford heeft nog geen nieuwe job en is nog niet ingeschreven voor een extra opleiding. Zij worden nu intensief begeleid door de Tewerkstellingscel. Bij de toelevering liggen de kaarten anders. Daar is zowat een kwart van de opgestapte medewerkers al terug aan het werk. De rest is nog op zoek. De bonden vragen er een bijkomende inspanning om de activering van de afscheidnemende collega’s te verhogen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.