Nieuws Limburg Ford Genk doet de boeken toe voor 2012

Ford Genk doet de boeken toe voor 2012

Ford Genk doet de boeken toe voor 2012

Op een ondernemingsraad van Ford Genk heeft de directie laten weten dat de productiedagen van 19 en 20 december worden geschrapt. Er wordt dus dit jaar niet meer gewerkt. De tijd is te kort voor de vakbonden om een eventueel akkoord dat op 18 december ten vroegste uit de bus kan komen, voor te leggen aan de achterban. Intussen zijn voor begin 2013 al zes nieuwe productiedagen vastgelegd.

Zoals bekend heeft de directie van Ford een sociaal bemiddelaar aangevraagd om de grote kloof te dichten die vandaag bestaat tussen vakbonden en management. Volgende dinsdag zal deze vertegenwoordiger van de FOD Economie beide partijen voor het eerst rond de tafel brengen. Mocht die eerste vergadering meteen soelaas bieden, is het uitgesloten dat het compromisvoorstel tegen de volgende dag al wordt goedgekeurd door alle geledingen van de werknemers.

“We willen immers een concreet voorstel eerst aftoetsen met de achterban, en daar zijn meerdere dagen voor nodig,” zegt Luc Prenen van het ACV (foto). “Dat impliceert dat de werkdagen van 19 en 20 december sowieso worden geschrapt.”

Anderzijds heeft de directie al zes nieuwe productiedagen bekendgemaakt. Op 9 en 10 januari zal er opnieuw moeten gewerkt worden, wat ook geldt voor 29, 30, 31 januari en 1 februari. Maar zoals tot dusver is gebleken, kan deze planning nog een aantal keren veranderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.