Nieuws Limburg Ford investeert 6,5 miljoen in Lommel

Ford investeert 6,5 miljoen in Lommel

Ford investeert 6,5 miljoen in Lommel

Niet alleen maar kommer en kwel bij Ford in Limburg. Want de Europese directie van de autobouwer heeft zopas het licht op groen gezet voor een investering van 6,5 miljoen voor de uitbouw van het testcircuit in Lommel. Hiermee wordt het belang van Lommel Proving Ground voor Ford in Europa nog maar eens bevestigd.

Het investeringsprogramma is een gevolg van de toenemende eisen die aan de veiligheid van personenwagens worden gesteld. Zo wil Europa de komende jaren onder meer de veiligheid van zwakke weggebruikers zoals voetgangers en fietsers verhogen. Ook het modellenoffensief dat Ford de komende jaren in Europa voert, is niet vreemd aan de beslissing om fors in Lommel te investeren.

lommel proving ground FordBovendien past de investering in het kader van de ambitie van Ford om auto’s op de markt te brengen met een hoog veiligheidsniveau en met een uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo beschikken een aantal modellen van Ford nu al over een technologie waardoor de auto tot aan een bepaalde snelheid automatisch stopt voor een voetganger die plots de weg oversteekt. Een andere technologie die door Ford wordt ontwikkeld, zorgt ervoor dat de auto automatisch hindernissen ontwijkt die plots opduiken.

Lommel Proving Ground is daarvoor erg belangrijk voor Ford. De testbanen in Lommel behoren tot de drie grote testcentra van Ford wereldwijd, samen met de testbanen in de Verenigde Staten en in Australië. Sinds 2008 is Lommel Proving Ground bovendien het ‘Center of Excellence’ voor alle testwerk in Europa.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.