Nieuws Limburg Ga ze maar zoeken, de geknipte medewerkers…

Ga ze maar zoeken, de geknipte medewerkers…

Ga ze maar zoeken, de geknipte medewerkers…

Het wordt voor Limburgse bedrijven steeds moeilijker om personeel te vinden. Dat blijkt uit cijfers van werkgeversorganisatie Voka Limburg. Meer dan de helft van de Limburgse bedrijven verwacht de komende maanden problemen met de invulling van zijn vacatures.

“Elke dag ondervinden onze bedrijven moeilijkheden om het juiste talent aan te trekken”, zegt Johann Leten van Voka-Limburg. Het gaat goed met de Limburgse economie. Zo goed zelfs dat Limburg op sommige parameters zijn achterstand ten opzichte van de rest van Vlaanderen heeft ingehaald. Zo daalde de werkloosheidsgraad eind oktober tot 6,84 procent, tegenover een Vlaamse werkloosheidsgraad van 6,88 procent. In januari 2015, vlak na de sluiting van Ford Genk, kampte Limburg nog met een werkloosheidsgraad van 9,1 procent.”

Limburgse ondernemingen zijn dus meer dan ooit op zoek naar talent. Uit de Toekomstindicator 2017 van Voka-Limburg bleek dat het aantal vacatures in 2016 met 35,5 procent is gestegen. Vacatures die steeds moeilijker worden ingevuld. Liefst 51 procent van de Limburgse ondernemingen ondervindt moeilijkheden bij de zoektocht naar getalenteerde werknemers of verwacht daar althans moeilijkheden bij te ondervinden. In de herfst van 2013 was dat nog amper 21 procent.

Uit de cijfers blijkt ook dat de problematiek zich vooral het voorbije jaar stelde. In het voorjaar van 2015 ondervond nog één op vier Limburgse bedrijven problemen met het invullen van vacatures. Vandaag verwacht 51 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders dat de krapte op de arbeidsmarkt alleen maar zal toenemen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.