Nieuws Limburg Goed nieuws: Limburgse economie trekt aan

Goed nieuws: Limburgse economie trekt aan

Goed nieuws: Limburgse economie trekt aan

Na de zomer komt er verandering in de gematigde, evenwichtige economische evolutie in onze provincie. Volgens Voka Limburg zullen de cijfers opnieuw pieken en zal het aantal starters blijven toenemen.

“Sinds het begin van dit jaar bewoog de Limburgse economie weinig tot niets,” stelt Johann Leten. “Tot en met het einde van kwartaal drie, zal deze langgerekte stagnatie standhouden. Daarna ziet alles er naar uit dat de conjunctuurbarometer opnieuw de hoogte zal ingaan. Alle indicatoren leveren een substantiële bijdrage. De export blijft op hoog niveau, maar is wel stilaan aan een rustpauze toe. In de bouwsector sputtert alleen de niet-residentiële nieuwbouw nog enigszins tegen. Ook de toeristische activiteiten en autoverkoop blijven op een hoger niveau dan vorig jaar. De werkloosheidcijfers evolueren zoals verwacht: steeds meer duiken ex-Ford werknemers op en verhogen ze de absolute aantallen. Het aantal starters tenslotte blijft op een bijzonder hoog niveau, de beste cijfers sinds 2011.”

Leten ziet ook gunstige politieke evoluties: “De Vlaamse Regering besliste afgelopen vrijdag onder andere over extra ruimte op Lummen-Zuid. De ontwikkeling van deze economische toplocatie, met het potentieel om honderden jobs te creëren, kan nu eindelijk van start gaan. Het zal een boost geven aan onze economie. Maar ook de federale regering hakte donderdag belangrijke knopen door, denk maar aan de tax shift. Op het eerste zicht alvast een aantal maatregelen die de lasten voor onze ondernemingen structureel zullen verlichten. Voor een grensregio als Limburg is het levensnoodzakelijk om concurrentieel te zijn. Als al deze puzzelstukjes in elkaar vallen, kunnen we pas echt vooruit.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.