Nieuws Limburg Groep Echo wil vestiging in Hemiksem sluiten

Groep Echo wil vestiging in Hemiksem sluiten

Groep Echo wil vestiging in Hemiksem sluiten

De Limburgse groep Echo, producent van voorgespannen betonnen welfsels, is van plan om de vestiging in Hemiksem te sluiten en de afdeling Echo Engineering te verkopen. Daardoor staan er in totaal 70 jobs op de helling.

Dat staat alvast op de agenda van de bijzondere ondernemingsraad die voor woensdag is gepland, zo meldt secretaris Luc Bressers van ACV Bouw en Industrie. Echo verkreeg eind april bescherming tegen zijn schuldeisers (onder WCO) van de handelsrechtbank in Hasselt. Dat moet de groep de gelegenheid geven om een herstelplan op poten te zetten. Echo raakte in problemen door de economische crisis.

De groep Echo telt zes vestigingen. De directie werkt nu aan een plan om de vestiging Trilco in Hemiksem te sluiten. Daar werken nu 54 mensen (45 arbeiders en 9 bedienden). Tegelijk zou ook Echo Engineering, de afdeling die machines maakt, worden verkocht. Daar werken nu nog 32 mensen, maar er zouden bij de verkoop slechts 16 jobs behouden blijven. De hele groep telt ruim 700 medewerkers. Woensdag worden er meer details bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.