Nieuws Limburg Heeren harkt houthandels bij elkaar

Heeren harkt houthandels bij elkaar

Heeren harkt houthandels bij elkaar

De Hasseltse Groep Heeren, die momenteel in Vlaanderen 20 doe-het-zelf-zaken van Hubo uitbaat, stapt in de professionele houthandel. Na Houthandel Modest (Diepenbeek, Tongeren), PeltHout en GenkHout is nu ook Mezo Hout (Mol, Sint-Truiden en Bree) overgenomen. “Op die manier willen we blijven groeien”, zegt CEO Tom Heeren (47).

Groep Heeren begon bijna 50 jaar geleden, toen vader Raymond Heeren in Hasselt een installatiebedrijf in sanitair en cv startte. Die activiteiten werden wat later uitgebreid naar doe-het-zelf (Heeren Doe-het-zelf en Gamma), zwembaden en zonnebanken. “Terwijl mijn oudere broers verdergingen met de zonnebanken, koos ik in 1992 om mijn moeder Liliane bij te staan in de doe-het-zelf-branche”, vertelt Tom Heeren. Vier jaar later nam hij er de fakkel van zijn ouders over. In 2003 was de Groep Heeren al gegroeid tot 12 Gamma’s en 9 Hubo’s. “De Gamma’s hebben we toen verkocht, en dat maakte de middelen vrij om mijn broers uit te kopen”, zegt hij.

“Al een paar jaar zijn we ons aan het afvragen hoe we de groei in de toekomst kunnen bestendigen”, legt Tom Heeren de stap naar de houthandel uit. “Met 150 Hubo’s in Vlaanderen is de markt van doe-het-zelf in Vlaanderen zo goed als verzadigd. Elke gemeente van enige omvang heeft tegenwoordig wel zijn Hubo. Eerder toevallig zijn we in 2018 gestoten op Houthandel Modest met vestigingen in Diepenbeek en Tongeren. De familie wilde de activiteiten stoppen. Toen is onze euro bij wijze van spreken gevallen. Eind vorig jaar volgde de overname van PeltHout en dit jaar nog GenkHout. Deze week is ook de overname van Mezo-Hout met vestigingen in Mol, Sint-Truiden en Bree afgerond.”

Duurzaam

“In de houthandel hebben we een duurzame diversificatie gevonden. Net zoals met onze doe-het-zelf-zaken willen we vanuit Limburg groeien in de rest van het land. We hebben de ambitie om tegen 2030 één van de grootste spelers in hout in België te worden, dus ook aan de andere kant van de taalgrens…”

De Groep Heeren is vandaag goed voor 320 medewerkers en een omzet van 130 miljoen euro. In houthandel zijn dat 90 medewerkers en een omzet van 35 miljoen. “We zijn nu nog op zoek naar één uniforme naam voor onze houthandels,” besluit Tom Heeren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.