Nieuws Limburg Heidebloem put 1,7 miljoen uit investeringskas

Heidebloem put 1,7 miljoen uit investeringskas

Heidebloem put 1,7 miljoen uit investeringskas

Busbedrijf Heidebloem uit Lanaken, onderdeel van de Belgische Hansea-groep, investeert dit jaar 1,7 miljoen euro in nieuw rollend materieel. Het gaat concreet om twee autocars, drie schoolbussen en één lijnbus. Paradepaardje is de dubbeldekker Astromega, die werd aangekocht bij de Belgische constructeur Vanhool. Deze bus heeft 80 zitplaatsen en alle moderne, technologische en luxe-aspecten die klanten vandaag vragen om comfortabel te reizen.

Heidebloem Vanhool AstromegaOok opvallend: voor de lijnbus viel de keuze op een primeur van een nieuwe speler op de Belgische markt: Scania. De Zweedse truckbouwer introduceert hier een lijnbus van het type Citywide.

Heidebloem bestaat sinds 1952, destijds in de schoot van de transportgroep Gobo. Het bedrijf werd verkocht in 1996 aan het Deense Linjebus, dat vervolgens werd overgenomen door Veolia Transport. De Belgische tak daarvan werd vorig jaar overgenomen door Hansea, dat de GIMV en investeringsfonds Cube als aandeelhouders heeft. Heidebloem beschikt over een vloot van 80 voertuigen, waarvan 24 specifieke autocars voor groepsreizen in binnen- en buitenland. Verder rijdt het bedrijf met 37 lijnbussen voor De Lijn en met 19 bussen voor personeels- en schooldiensten in Belgisch en Nederlands Limburg. De omzet bedroeg in 2014 10,16 miljoen euro. Er worden 105 personeelsleden tewerkgesteld en jaarlijks rijden de Heidebloem-bussen meer dan 4 miljoen kilometer. De manager is Philippe Samyn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.