Nieuws Limburg Herkenaar vindt nieuw verwarmingssysteem uit

Herkenaar vindt nieuw verwarmingssysteem uit

Herkenaar vindt nieuw verwarmingssysteem uit

Joeri Houben, technisch leraar in verwarmingstechnieken, heeft een eigen systeem van verwarmen uitgevonden. “Het gaat om buizen die gewikkeld worden tot korven en in de grond moeten ingegraven worden,” vertelt hij. “Er bestaan al soortgelijke systemen, maar niet met het rendement dat wij kunnen behalen. Je hebt met onze toepassing ook veel minder plaats nodig in de tuin en moet geen dure of milieubelastende boringen laten doen.”

nieuwe verwarmingDe uitvinding recupereert overtollige warmte van bijvoorbeeld de douche of van zonnepanelen, en slaat die op in de ondergrondse koker. Wanneer nodig kan deze energie opnieuw worden benut. “Momenteel werken we aan een compact prototype, waarmee we naar een aantal fabrikanten en verdelers zullen stappen,” zegt Joeri Houben. “Er bestaat al heel wat interesse.”

Een naam heeft de toepassing nog niet, maar de overtuiging dat ze weldra furore zal maken, is alvast een goede start.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.