Nieuws Limburg Hip Hasselts café failliet verklaard

Hip Hasselts café failliet verklaard

Hip Hasselts café failliet verklaard

De rechtbank in Hasselt heeft donderdag bvba Bistrot failliet verklaard. Dat is de vennootschap achter het gekende café Poeskaffee aan de Botermarkt. De zaakvoerder heeft zelf de boeken neergelegd.

Poeskaffee was vele jaren dé locatie voor de m’as-tu-vu van de hoofdstad. De chique loungebar had een vast cliënteel van prominente gasten, die -vooral in de zomermaanden op het drukke terras- elkaar konden treffen bij een koel glas wijn of longdrink.

De huidige exploitant zag echter de omzet terugvallen en moest noodgedwongen de boeken neerleggen. Tijdens Hasselt Carnaval was de zaak voor het laatst geopend.

Intussen is de brouwerij (die het pand huurt van eigenaar Vestio) al volop op zoek naar een nieuwe uitbater. Er zouden al gevorderde onderhandelingen lopen, zodat mag worden verwacht dat Poeskaffee -al dan niet onder een nieuwe naam- weldra zal heropenen.

Gielen en Van Swygenhoven werden aangesteld als curatoren voor het faillissement van Bistrot bvba. Schuldeisers kunnen tot 29 april hun vordering indienen. Er werd donderdag trouwens nog een zaak in Hasselt failliet verklaard, met name ’t Biokruidenierke.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.