Nieuws Limburg Internationale belangstelling voor Hasselts IT-platform

Internationale belangstelling voor Hasselts IT-platform

Internationale belangstelling voor Hasselts IT-platform

ACA IT-Solutions, gevestigd boven de Volkswagengarage van Delorge in Hasselt, heeft een uniek product ontwikkeld voor de internationale automobielindustrie. Salescre8 SAM (lees sales-create-sam) is de naam van een softwareplatform waarmee automerken en -handelaars hun volledige vloot van directie- en leasingwagens vlot kunnen beheren. Merken als Suzuki en Hyundai hebben de Limburgse oplossing al uitgebreid getest en goed bevonden. BMW zal er zelfs een standaard-toepassing van maken voor alle dealers in een groot deel van Europa.

Autohandelaars hebben het niet gemakkelijk om hun hele wagenpark met alle parameters permanent te inventariseren. Zo moeten tweedehandsvoertuigen, zoals bijvoorbeeld directie- en leasewagens, na de beëindiging van het contract opnieuw voor verkoop worden aangeboden. Maar in welke staat bevindt het voertuig zich bij inlevering? Is er een grondige poetsbeurt nodig? Moet er eerst een herstelling worden uitgevoerd? Wie zorgt voor het transport? En hoe kan er eenvoudig en uniform een fiche met foto’s worden opgemaakt om het voertuig online opnieuw te verkopen?

Daar biedt ACA IT-Solutions nu een antwoord op met Salescre8. “Het gaat om een platform dat diverse applicaties combineert en gekoppeld is aan de fleet database”, zegt Ronny Ruyters, CEO van ACA IT-Solutions. “We hebben alles wat bij het proces van fleet management komt kijken, lang en goed bestudeerd. Alle mogelijke parameters hebben we in onze oplossing verwerkt. Vervolgens werd het platform lang en intensief getest door Belgische klanten. Het product is nu verder verfijnd en wordt, via een internationaal partnership, gelanceerd voor de wereldwijde markt.”

Deze lancering past in de strategische visie die ACA IT-Solutions heeft uitgetekend. “We zijn tot dusver vooral gekend voor het succesvol opzetten van complexe IT-projecten”, weet de CEO. “Daarmee hebben we een enorme expertise opgebouwd. Dit gaan we nu ook vertalen naar een gamma van eigen producten. We hebben een groot vertrouwen in het succes van dit tweesporenbeleid.” ACA IT-solutions telt momenteel zo’n 165 medewerkers en realiseert een omzet van 17 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.