Nieuws Limburg Investeerders switchen massaal naar nieuwbouw

Investeerders switchen massaal naar nieuwbouw

Investeerders switchen massaal naar nieuwbouw

Door de magere prestaties van de beurs en de negatieve economische vooruitzichten, kiezen spaarders steeds meer voor investeringen in vastgoed. Zo meldt de Limburgse bouwpromotor Kolmont een gestegen interesse van meer dan 50% voor nieuwbouwwoningen, die vervolgens verhuurd worden.

De coronacrisis heeft het vertrouwen van de Limburgse investeerders fors aangetast. De beurs kreeg de afgelopen maanden flinke klappen en het ziet er bovendien niet naar uit dat er snel een economische heropleving zal komen. Integendeel zelfs: de vrees bestaat dat de economische gevolgen van de coronacrisis pas in het najaar écht duidelijk zullen worden. En dus kiezen steeds meer mensen ervoor om hun centen te investeren in vastgoed, een evolutie die zich wel vaker voordoet in crisistijd.

“Wij hebben het aantal potentiële kopers voor nieuwe woningen de afgelopen maanden zien verdubbelen”, zegt Matthias Leys, commercieel directeur van Kolmont Invest (Hasselt). “Waar investeerders vroeger bijna uitsluitend appartementen kochten, richten ze zich nu vooral op huizen met een tuin.” Daar zijn de lockdown en het thuiswerk uiteraard niet vreemd aan. “De beleggers volgen daarmee de vraag van de huurmarkt, die is toegenomen voor grondgebonden woningen met een terras of tuin.”

De projecten in de rand van Hasselt blijven het meest populair, aldus Kolmont Invest. “Heel wat mensen willen niet pal in de stad wonen, maar wel in de onmiddellijke nabijheid ervan, zodat ze alle faciliteiten in de buurt hebben zonder de drukte van het centrum”, ondervindt Matthias Leys.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.