Nieuws Limburg Jaak Rutten wordt CEO van C-Power

Jaak Rutten wordt CEO van C-Power

Jaak Rutten wordt CEO van C-Power

De 56-jarige Luminus-topman Jaak Rutten volgt de overleden Filip Martens op als algemeen directeur van de uitbater van windmolenparken voor de Belgische kust C-Power. Hij treedt met Nieuwjaar in functie. Rutten is landbouwingenieur van opleiding. Hij bekleedde verschillende nationale en internationale commerciële en directiefuncties in de voedingsbranche en de grafische industrie, tot hij 11 jaar geleden overstapte naar de energiesector. Eind 2000 richtte hij de energieleverancier Luminus op, die onder zijn leiding uitgroeide tot de belangrijkste uitdager op de Belgische elektriciteits- en gasmarkt met 1,6 miljoen klanten. Sinds de overname van Luminus door SPE in 2005 was hij binnen het directiecomité verantwoordelijk voor alle commerciële en klantenactiviteiten van de groep.

C-Power baat het windmolenpark op de Thorntonbank uit voor de Belgische kust. Het bedrijf zal 10% van de capaciteit leveren die voor België nodig is om tegen 2020 de EU-doelstelling van 13% hernieuwbare energie te halen. De voorzitter van C-Power is geen onbekende voor Rutten: Jo Geebelen (Bionerga, Infrax en Nuhma) zwaait er immers de plak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.