Jaraco gestart met totale renovatie Willems (Genk)

Garage Willems

aan de André Dumontlaan in Genk, heeft het licht op groen gezet voor de volledige vernieuwing van de toonzaal, kantoren en magazijnen. Aannemer Jaraco uit Opglabbeek (omzet van zo'n 17 miljoen) bouwt er meteen ook een wasstraat, kleedkamers voor het personeel en een nieuw appartement bij. Een investering die in het totaal het bedrag van 2 miljoen euro overstijgt.

VW Willems_3DWillems is een gevestigde waarde in de verkoop van personenwagens. De stichter Emiel Willems, startte in 1931 vlak tegenover de mijn van Waterschei met de verkoop van scooters. Die activiteit evolueerde tot een modern garagebedrijf, dat merken als Audi, Seat, Skoda en Volkswagen aanbiedt. Samen goed voor zo'n 1000 verkochte wagens per jaar.

Primeur
Na de bouw van een tweede vestiging op de Maaseikerbaan (ook door Jaraco), waar naast Audi en Seat ook de tweedehandsvoertuigen worden verkocht, heeft de familie Willems nu beslist om de eerste locatie aan de André Dumontlaan helemaal te vernieuwen. In totaal wordt er een oppervlakte van 2.300 m2 gebouwd. De kantoren en de nieuwe toonzaal voor de merken Volkswagen en Skoda, nemen daar 1.300 m2 van in beslag. Het is de eerste keer dat het nieuwe concept van Volkswagen in België wordt toegepast. Dit bestaat uit een Building Frame en portieken met ledverlichting.

Zowel de bouwheer als de aannemer zijn fier op het project en blij om met elkaar te kunnen samenwerken.