Kevin Oyen: dé ambassadeur van Straf Ondernemerschap

Nee, kunstenaar worden, dat mocht Kevin niet van zijn ouders. Lassen, dat wel. Maar koppige Kevin zette toch door, en na een omzwerving in Australië, ging hij de best of both worlds combineren: kunstige laswerken. Het succes dat hij vandaag boekt met zijn bedrijf Laswerken Oyen, en vooral het bochtige parcours dat hier naartoe geleid heeft, levert Kevin Oyen de allereerste Award Straf Ondernemerschap op!

Amper 3 minuten had hij gekregen om het talrijke publiek in discotheek Versuz te overtuigen van zijn verhaal. Met een flinke dosis humor, zelfrelativering en dynamisme had hij zelfs dat niet nodig om de zaal naar zijn hand te zetten. Kevin Oyen vertelde dat zijn bedrijf werd opgericht in 2003 en vandaag vooral actief is in de productie van kwalitatieve, industriële, serie- en constructiewerken op maat. Alle stukken worden ontworpen en geproduceerd in het eigen atelier. Dankzij de ervaring in meubel- en productdesign, wat hij ging bijstuderen, kan Kevin op elke specifieke vraag van klanten een creatief antwoord bieden.

Zijn eerlijke getuigenis leverde hem de prijs Straf Ondernemerschap op. Het is een nieuwe onderscheiding waarbij de leden van Jong Voka Limburg iemand nomineren die straf ondernemerschap uitdraagt en symboliseert. Een soort ambassadeur, waar men naar kan opkijken en die een rolmodel is voor jonge ondernemers in Limburg. De leden konden via een platform nominaties doorgeven. Het bestuur koos hieruit een top 3, waarna de aanwezige leden op de Jong Voka Awards ter plaatse hun stem konden uitbrengen.

Kevin Oyen haalde het voor de andere laureaten Maverick Snellinx van MAS Catering en Jelle Wierdsma van Miles & Mates (Groeimakers). Ook zij wisten met een straffe getuigenis de harten van het publiek te winnen. Maar dan net een tikkeltje minder dan de verdiende winnaar!