Nieuws Limburg KFC op zoek naar extra locaties in Limburg

KFC op zoek naar extra locaties in Limburg

KFC op zoek naar extra locaties in Limburg

De knapperige kipgerechten van KFC vliegen donderdag voor het eerst de deur uit in de gloednieuwe vestiging van Bilzen. Na het eerste restaurant in Hasselt-centrum, is de nieuwbouw in Bilzen het eerste met een drive-thru in Limburg. Franchisenemer Benelux Food Group zoekt intussen naar nieuwe locaties in onze provincie, waarbij Genk hoog op de agenda staat.

Na 2 vestigingen in provincie Antwerpen (Wijnegem en Turnhout) en 1 in Hasselt, is de Kentucky Fried Chicken in Bilzen de vierde vestiging van Benelux Food Group. Vlakbij de afrit van de E313-autosnelweg, op een steenworp van Burger King en McDonalds, werd een mooie nieuwbouw neergezet die donderdag de deuren opent. Als Tuinen Timmers uit Houthalen-Helchteren klaar is met de laatste sierplantjes op de parking, mag het grote publiek de rush op de emmers en burgers met kipspecialiteiten inzetten.

“Eens op kruissnelheid gaan we hier een 50-tal mensen tewerkstellen”, zegt Bart Molemans, de Bokrijkse manager die eerder al de opening in Hasselt voor zijn rekening nam. “We hebben op een oppervlakte van 150 m2, zitplaatsen voor bijna 100 mensen, uiteraard als alle coronamaatregelen voor de horeca zijn opgeheven. Intussen openen we met een afhaal- en bezorgservice. Niets te vroeg, want de belangstelling is enorm. We hebben de hele week al mensen moeten terugsturen die dachten dat we al open waren…”

Benelux Food Group, de franchisenemer van KFC in Vlaanderen, is intussen druk in de weer om het concept van de fastfoodketen verder op de kaart te zetten. Dit jaar nog openen nieuwe restaurants in Brussel, Antwerpen en Leuven. Ook in Limburg wordt gespeurd naar bijkomende locaties voor 2022. Daarbij zou Genk wel eens een volgende bestemming kunnen zijn, al blijft dat een goed bewaard geheim. “Eerst zorgen dat Bilzen up & running is, daarna zullen we wel zien”, zo klinkt het.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.