Nieuws Limburg Knappe stijgers bij Limburgse restaurants in Gault&Millau

Knappe stijgers bij Limburgse restaurants in Gault&Millau

Knappe stijgers bij Limburgse restaurants in Gault&Millau

De culinaire gids Gault&Millau heeft een nieuwe editie uitgebracht. Daar staat één Limburgse nieuwkomer in, met name Lucie & Jimmy, het Tongerse restaurant van het gelijknamige koppel dat als één van de enige deelnemers aan het VTM-programma Mijn Restaurant, intussen niet failliet is gegaan of spontaan de keukenschort aan de haak heeft gehangen.

6-zinnenDaarnaast zijn er heel wat Limburgse zaken die een mooie stap vooruit zetten in de gids. Daarbij de sterrenzaken Innesto en Cuchara, maar ook toppers als 6 Zinnen (Hasselt), Mardaga (As), La Botte (Genk), Arlecchino (Hasselt), ’t Vlierhof (Bilzen) en Koeckhofs (Hamont-Achel). De rijzende ster in dit gezelschap is 6 Zinnen van Jan Wouters en Karoline Juvyns (foto), die pas sinds vorig jaar in de gids vermeld staan.

De absolute topper blijft Slagmolen in Opglabbeek met 18 punten, gevolgd door Magis in Tongeren met 17. Innesto, De Kristalijn, Figaro, JER, Vivendum en La Source (dat overigens de nationale prijs voor het beste terras ontving), vervolledigen de top met 16 punten. Een eervolle vermelding was er trouwens ook nog voor Fleurie in Peer en De Molen in Genk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.