Knippenberg wordt overgenomen door Cordeel

Bouwbedrijf BWK uit Maaseik wordt overgenomen door de groep Cordeel uit Hoeselt. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen en werd bevestigd door bestuurder Harrald Peerebooms. Het bedrijf bereidt echter nog een persmededeling voor om binnen enkele dagen het volledige verhaal te vertellen.

Dat BWK opgaat in een grotere groep als Cordeel is zeker niet verrassend. Twee jaar geleden had Peerembooms al in een artikel op deze website gezegd dat het bedrijf op een tweesprong zat. Bij gebrek aan familiale opvolging moest er ofwel verder worden afgebouwd, ofwel toenadering gezocht worden tot een grotere speler. "Ik zie een grote beweging op gang komen, waarbij alleen de kleine zelfstandigen en heel grote groepen nog zullen overblijven," zei hij toen. "Het middensegment zal volledig verdwijnen, want voor hen is er nog nauwelijks rendement.”

Knippenberg is altijd één van de toonaangevende bouwbedrijven in de provincie geweest. Er werkten honderden mensen, verspreid over meerdere vestigingen. BWK (Bouwwerken Willy Knippenberg), dat 63 jaar geleden werd opgericht, maakte vooral furore door vanuit de eigen fabriek Oeterbeton te starten met geprefabriceerde vloerelementen. Na de verkoop van Oeterbeton aan de CRH-groep ging het bedrijf zich meer toeleggen op de bouw en verkoop van vastgoedprojecten. Met oorzaken als de crisis, de grote prijzendruk door buitenlandse concurrentie en een gebrekkige instroom van nieuwe vakbekwame jongeren, moest BWK de jongste jaren zware verliezen incasseren. Door de integratie met Cordeel zullen de synergievoordelen tot een beter rendement moeten leiden.