Kumpen bereid om aandelen in Ridley te verkopen

Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van het gelijknamige bouwbedrijf en voorzitter van Voka Limburg, wil zijn belang van 50 procent in de succesvolle fietsenfabrikant Ridley uit Beringen, van de hand doen. Paul Kumpen heeft veeleer achter de schermen het merk de afgelopen jaren mee op de rails gezet, en dit in nauw partnership met mede-aandeelhouder Jochim Aerts. Die laatste zou alvast een deel van de vrijgekomen aandelen willen overnemen, aldus Kumpen in Het Belang van Limburg. "Maar voor het overige verandert er niets," aldus Kumpen. "Het gaat eerder om een interne verschuiving." Anthony Kumpen, de zoon van Paul, blijft alvast op post als commercieel directeur.

Kumpen wou voor de rest nog niet veel kwijt over de reden waarom hij uit Race Productions (het bedrijf boven het merk Ridley) stapt. Vast staat dat het nu al succesvolle merk verdere internationale stappen moet zetten om in het professionele wielermilieu door te groeien. Een grote speler die zijn core business in de sector heeft, zou daarbij een meerwaarde kunnen betekenen. Bovendien werd het management-team van Ridley de afgelopen maanden gevoelig versterkt, waardoor Kumpen de solide basis aanwezig acht om het bedrijf los te laten.

Vandaag levert Ridley de fietsen van de wielerploeg Lotto-Belisol en de veldritploegen Telenet-Fidea en Sunweb-Napoleon Games. Vanaf volgend jaar wordt Ridley ook de exclusieve leverancier van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 24 miljoen euro met een 50-tal medewerkers.

DC/KMe