Nieuws Limburg Kwart Limburgse bedrijven heeft vacture openstaan

Kwart Limburgse bedrijven heeft vacture openstaan

Kwart Limburgse bedrijven heeft vacture openstaan

Ja, er is nog werk in Limburg na Ford… 4 op de 10 Limburgse bedrijven heeft vandaag al minstens één vacature openstaan, en meer dan 1 op de 5 bedrijven verwacht het komende jaar een stijging van het personeelsaantal. Dat blijkt althans uit een bevraging van Unzio-Limburg en VKW Limburg bij 450 Limburgse werkgevers.

Het invullen van deze vacatures blijft wel nog een uitdaging voor onze ondernemingen: 6 op de 10 bedrijven ondervindt vandaag al moeilijkheden om geschikt personeel te vinden. Ondanks een extra aanbod aan potentiële werknemers verwacht 1 op de 4 bedrijven dat de invulling het komende jaar nog moeilijker zal gaan. Engagement, flexibiliteit en de wil om bij te leren zijn de belangrijkste kenmerken die werkgevers in nieuwe werknemers zoeken en blijken veel meer door te wegen dan specifieke kennis of vaardigheden en ervaring.

ford avondDe meeste Limburgse bedrijven willen ex-Fordwerknemers alle kansen geven, al leeft bij 1 op de 3 bedrijven de vraag of zij wel kunnen worden ingepast in de specifiek gezochte profielen. 5% van de Limburgse werkgevers ziet een expliciet voordeel in de gespecialiseerde kennis. Nog eens 1 op 5 bedrijven kijkt er naar uit de Ford-arbeiders te verwelkomen bij sollicitaties en zal zoals steeds de meest geschikte kandidaat kiezen.

“Voor ons is het cruciaal dat alle mogelijkheden qua herscholing en bijscholing voor zowel de ex-werknemers als de werkgevers beter in de kijker gezet worden,” aldus Unizo en VKW. “Op die manier kunnen we het maximale halen uit dit extra arbeidsmarktpotentieel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.