Nieuws Limburg Lambrechts sluit distributiecentrum in Genk

Lambrechts sluit distributiecentrum in Genk

Lambrechts sluit distributiecentrum in Genk

STG, moedermaatschappij van Sanitair Lambrechts in Genk, heeft aangekondigd dat het Limburgse distributiecentrum zal sluiten. Daarbij verliezen mogelijk 66 arbeiders hun baan. De bedienden zouden elders in de groep, bij Schrauwen in Herentals, aan de slag kunnen.

De groep STG, voluit Sanitair Technische Groothandel, overkoepelt drie groothandels: Sax in Wielsbeke, Lambrechts in Genk en Schrauwen in Herentals. Ze stellen samen zo’n 770 mensen te werk. Eigenaar is sinds 2019 het Amerikaanse investeringsfonds Blackstone.

Op een bijzondere ondernemingsraad werd vrijdag aan de vakbonden meegedeeld dat alle distributie-activiteiten zullen gecentraliseerd worden bij Schrauwen in Herentals. Het depot van Lambrechts in Genk, in 2012 nog uitgebreid tot 15.000 m2, en dat van Sax in Wielsbeke, gaan dus dicht. Daarbij verliezen 111 mensen hun job, waarvan 66 in Limburg. Tegelijk zal STG bijkomend investeren in Herentals, waardoor er ginds mogelijk 92 arbeidsplaatsen bijkomen. De bedienden van Lambrechts kunnen alvast overstappen naar Schrauwen, zo werd vrijdag aan de vakbonden verteld. De toonzalen, onder meer aan de Grote Ring in Hasselt, blijven gewoon geopend.

De bonden zijn allerminst opgezet met het voornemen tot sluiting en willen volgende week de poorten blokkeren uit protest.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Vasco maakt stoel warm voor nieuwe CEO

Christian Schmitz-Eckert: dat is de nieuwe sterke man bij verwarmings- en ventilatiebedrijf Vasco in Dilsen-Stokkem. De Zwitserse eigenaars van Arbonia… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.