Nieuws Limburg Lambrechts verkoopt aandelen terug aan Smolders

Lambrechts verkoopt aandelen terug aan Smolders

Lambrechts verkoopt aandelen terug aan Smolders

De nv Lambrechts uit Genk heeft de aandelen in de Truiense onderneming Smolders opnieuw verkocht. Lambrechts had eerder dit jaar een tijdelijke participatie in het bedrijf genomen door achterstallige betalingen om te zetten in aandelen. Hiermee woou Lambrechts meer garanties verkrijgen op de openstaande vorderingen.

Nu de familie Smolders samen met een crisismanager een aantal reorganisaties en saneringen heeft doorgevoerd, en hier een kapitaalsverhoging aan gekoppeld heeft, zijn de aandelen van Lambrechts opnieuw ingekocht.

Jeffry Lambrechts.

Voor Lambrechts komt daarmee een einde aan een aantal misverstanden: “Ondanks het feit dat we geen plannen hebben in de installatiesector en dat deze participatie vooraf als tijdelijk werd aangekondigd, riep dit toch een aantal vragen op bij klanten en vakorganisaties,” zegt gedelegeerd bestuurder Jeffry Lambrechts. “Vandaar dat we hebben beslist om deze onduidelijkheid zo snel mogelijk uit de wereld te helpen, en de aandelen te herverkopen. We willen immers niet van onze strategie afwijken om de marktbepalende groothandel te zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.