Nieuws Limburg Limburg wordt mekka van drone-business

Limburg wordt mekka van drone-business

Limburg wordt mekka van drone-business

In Genk is het startschot gegeven van de vzw EUKA, een kennis- en expertisecentrum voor de drone-industrie. Het is de bedoeling om hier de wereldwijde ontwikkelingen rond het gebruik van drones te verzamelen en ondernemingen te ondersteunen die een businessmodel in deze sector willen ontwikkelen.

De onbemande vliegtuigjes worden al wereldwijd ingezet voor militaire en recreatieve doeleinden. Heel wat ondernemers geloven echter ook in innovatieve toepassingen die een economische meerwaarde kunnen betekenen. In Sint-Truiden wordt daarom op het vliegveld van Brustem een Drone Valley opgericht, waar bedrijven hun drones en toepassingen kunnen testen.

droneVoor de ontwikkeling en ondersteuning van deze ondernemingen is er nood aan kennisverzameling en wetenschappelijke optimalisatie. Daarom werd vrijdag in Genk de vzw EUKA opgericht, een initiatief van een consortium van bedrijven dat gesteund wordt door de Vlaamse overheid. Bij EUKA zullen de wereldwijde evoluties op vlak van drones worden verwerkt tot praktisch bruikbare instrumenten om lokale kmo’s in deze sector te ondersteunen. Organisaties die vragen hebben, kunnen hier terecht. Een eerste opdracht die EUKA meekrijgt, is het onderzoek naar toepassingsmogelijkheden in de bewakingssector. Door observatiecamera’s aan drones te bevestigen, kunnen er op budgetvriendelijke wijze inspecties worden uitgevoerd.

De nieuwe vzw, die een erkenning op Europees niveau ambieert, kan rekenen op de actieve ondersteuning van Unizo-Limburg. “Wij beschouwen de lancering van EUKA als een belangrijke en vernieuwende cluster die voor de broodnodige tewerkstelling in de regio kan zorgen,” zegt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.