Nieuws Limburg Limburgse bedrijven werken aan nieuw soort voertuig

Limburgse bedrijven werken aan nieuw soort voertuig

Limburgse bedrijven werken aan nieuw soort voertuig

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, dat is het niet… Een aantal Limburgse bedrijven hebben een prototype van een nieuw elektrisch voertuig klaar, waarvan ze eens op volle snelheid, jaarlijks zo’n 50.000 stuks willen verkopen. Ridley (Race Productions) uit Beringen, Zweko Optics uit Bocholt, Hegge-ID uit Hamont-Achel en verfproducent ACB uit Lummen hebben bij Flanders’Drive in Lommel tests gedaan met een totaal nieuwe soort voertuig, dat gesloten is (tegen slecht weer bestand), druppelvormig, elektrisch aangedreven en uitgerust met fietstechnologie.

Mark Hufkens.jpgHet project kreeg de werknaam Green Urban Mobility (GUM), en heeft tot dusver al een investering gevergd van 1 miljoen euro, zo weet De Vlaamse Ondernemer. Het Limburgse consortium, aangevuld met Recticel en Ocas, hoopt in oktober dit jaar van start te gaan met de productie van 1000 proefvoertuigen. Het GUM-voertuig zal volgens Deputy CEO Mark Hufkens van Ridley (foto) zo’n 3.500 tot 4.000 euro gaan kosten. Een afbeelding van de overdekte fiets is nog niet beschikbaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.