Nieuws Limburg Limburgse groeibedrijven willen personeel verdubbelen in 3 jaar

Limburgse groeibedrijven willen personeel verdubbelen in 3 jaar

Limburgse groeibedrijven willen personeel verdubbelen in 3 jaar

Een studie bij 500 bedrijven uit Limburgse incubatoren en campussen toont aan ze razend ambitieus zijn. In de komende 3 jaar zijn ze van plan om hun personeelsaantal minstens te verdubbelen. Het vinden van nieuw talent wordt echter als een belangrijke rem op de groei beschouwd.

Het onderzoek van Hogeschool UCLL en Limburg Startup (LSU) peilde naar de toekomstperspectieven bij innovatieve groeibedrijven. De Limburgse start- en scale-ups willen op korte termijn het gemiddelde aantal werknemers (nu 5) uitbreiden tot 12. Hiervoor gaan ze op zoek naar werknemers die niet alleen het vak goed beheersen, maar ook over de nodige soft skills beschikken. Opmerkelijk is dat zelfs in een tech-omgeving, 65% van de bedrijven bij het aanwerven meer belang hecht aan sociale, strategische en communicatieve vaardigheden, dan aan ervaring of kennis van het vak.

Groei door uitbreiding
Bij 86% van de start- en scale-ups zit de groei in uitbreiding van de bestaande activiteiten en niet in overnames of fusies. Op de vraag of er beperkingen zijn in hun groeitraject, antwoordt één op drie bedrijven dat dit niet het geval is. Wel opmerkelijk: bijna de helft van de ondernemers heeft kopzorgen over het gebrek aan kapitaal en aan nieuwe talenten.

“Ondernemers gaan voor aanwervingen vooral op zoek via hun eigen netwerk en blijven binnen de Belgische grenzen”, stelt Marc Beenders, Community Manager van LSU. “Slechts drie op tien bedrijven durft al eens Euregionaal te speuren naar de juiste werkkrachten. En dat terwijl Limburg ideaal gelegen is om talent van Nederland of Duitsland aan te trekken. Hier zit nog heel wat groeipotentieel in.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.