Nieuws Limburg Limburgse wereldprimeur (1): ramen zonder profielen

Limburgse wereldprimeur (1): ramen zonder profielen

Limburgse wereldprimeur (1): ramen zonder profielen

Ringo Cruysberghs uit Koersel-Beringen brengt met het zelf ontwikkelde Rinvisible een wereldprimeur op de markt: het enige, echte ‘invisible window’. “Architecten wereldwijd breken zich al langer vruchteloos het hoofd hoe ze voor hun moderne woningen en gebouwen grote glaspartijen en glazen schuifdeuren kunnen creëren zonder zichtbare profielen,” zegt Cruysberghs. “De zoektocht naar een oplossing heeft ook mij bloed, zweet en tranen gekost. Naast de dagelijkse leiding van mijn bedrijf Cruysberghs7, werkte ik ’s nachts en tijdens de weekends koortsachtig aan de technische verfijning van mijn geesteskind. Nu alles op punt staat, de financiers zijn gevonden en de internationale octrooien zijn aangevraagd, kunnen we het resultaat presenteren.”

rinvisible cruysberghsHierbij wordt het raamprofiel volledig onzichtbaar verwerkt achter de buitenmuur en onder de vloer. Aan de binnenzijde voorziet de afwerking in een overschilderbare gipsplaat of hout, dat perfect aansluit bij het interieur.

“In moderne woningen met grote glaspartijen en schuiframen vervaagt de overgang tussen binnen en buiten,” legt de uitvinder uit. “Wanneer je in je woonkamer zit krijg je een prachtig zicht op de tuin en de natuur buiten. Jammer genoeg doorbreken raamprofielen, hoe minimalistisch ook, dit samensmelten van binnen en buiten. Je kijkt daar steeds tegenaan. Voor schuifdeuren heb je dan weer het bijkomend nadeel dat de profielen leiden tot een niveauverschil waar je moet over stappen. Met deze profielloze ramen en geautomatiseerde schuifdeuren loopt het vloeroppervlak op hetzelfde niveau gewoon door.”

Rinvisible zal nu bij architecten worden voorgesteld en onder licentie worden aangeboden om als concept te gebruiken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.