Nieuws Limburg Limburgse werkgevers blij met regeerakkoord

Limburgse werkgevers blij met regeerakkoord

Limburgse werkgevers blij met regeerakkoord

De 3 Limburgse werkgeversorganisaties VKW, Voka en Unizo reageren verheugd op het regeerakkoord dat de 3 Vlaamse coalitiepartners woensdag gepresenteerd hebben. “Eindelijk is er een akkoord in de maak waarbij de nadruk zal liggen op de broodnodige sociaal- economische hervormingen,” vindt Gert Schreurs, woordvoerder van VKW Limburg. “Ons land kampt immers op dit vlak met grote uitdagingen die een krachtdadig aanpak vereisen. VKW Limburg is blij dat uit de verklaringen die N-VA, CD&V en Open-VLD al aflegden, duidelijk blijkt dat de klemtoon terecht op de economie zal liggen. Dit is van ‎levensbelang voor onze Limburgse bedrijven. Wat moet veranderen is duidelijk. Hoe ook. We roepen de onderhandelende partijen op dit nu ook te doen.”

vlaamse regeringKMO’s
En ook Unizo-Limburg is positief om dezelfde redenen: “We hopen bovendien dat de nieuwe Vlaamse regering minstens één en hopelijk twee Limburgse ministers zal tellen,” aldus directeur Bart Lodewyckx. “Dit is immers noodzakelijk om de Limburgse belangen in Brussel optimaal te blijven behartigen, zeker met de nakende sluiting van Ford Genk. Wij zijn dan ook uitermate tevreden dat een daadkrachtige implementatie van het Salk in het regeerakkoord opgenomen is en tijdig werk gemaakt wordt van de evaluatie medio 2015. De interne groei van onze eigen kmo’s is minder zichtbaar en minder spectaculair dan nieuwe grote projecten, maar daarom niet minder belangrijk voor de tewerkstelling in Limburg,” zo stelt Bart Lodewyckx.

En ook Voka haalt dezelfde argumenten aan. “Bovenop de Vlaamse en federale uitdagingen zal Limburg ook de sluiting van Ford Genk moeten trotseren. Het Salk-rapport legde alle pijnpunten van de Limburgse economie bloot. Wij hopen dat de komende jaren ook de Limburgse dossiers één voor één weggewerkt worden,” vult Johann Leten aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.