Nieuws Limburg LRM stopt 1 miljoen in Antwerpse REstore

LRM stopt 1 miljoen in Antwerpse REstore

LRM stopt 1 miljoen in Antwerpse REstore

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft 1 miljoen vers kapitaal verstrekt aan het jonge bedrijf REstore uit Antwerpen. REstore stemt vraag en aanbod in de energiemarkt op mekaar af. LRM ziet vooral synergieën met EnergyVille in Genk.

REstore werd in 2010 opgericht door Pieter-Jan Mermans en Jan-Willem Rombouts . Het bedrijf speelt in op de behoefte op de energiemarkt om vraag en aanbod beter op mekaar af te stemmen, en zo overbelasting of ‘black outs’ te vermijden. REstore grijpt met zijn platform Flexpond in op de vraagzijde. Via dat softwareplatform kan het verbruik bij aangesloten grote verbruikers worden aangepast, door bijvoorbeeld op piekmomenten het verbruik van grote vriesinstallaties te verminderen.

REstore heeft 3,3 miljoen opgehaald om zijn groei te financieren. Behalve de inbreng van LRM komt er nog 400.000 euro van Axe Investments (van Christian Leysen en Ackermans & van Haaren), de rest komt van business angels. REstore gaat samenwerken met EnergyVille, het nieuwe Europese onderzoeksinstituut voor smartgrids en energie in Genk. (Dat is de Limburgse link die LRM nodig heeft om een investering te kunnen doen). REstore zal een deel van zijn activiteiten vestigen in IncubaThor, het incubatorgebouw dat naast EnergyVillen in Waterschei zal gebouwd worden. REstore telt nu 10 medewerkers. Tegen 2014 moeten er dat 20 zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.