Cegeka Arena Foto KRC Genk

Luminex zet deuren van Cegeka Arena open voor wereldsterren

Optredens van wereldsterren of andere massa-events zullen misschien weldra in de Cegeka Arena van KRC Genk plaatsvinden. De voetbalclub heeft een overeenkomst gesloten met Luminex, het Genkse bedrijf dat materialen maakt voor een optimale beleving van geluid, licht en video op concerten en events.

Staan wereldsterren als Beyoncé of Rammstein binnenkort in de Cegeka Arena? Algemeen directeur van KRC Genk, Erik Gerits, sluit het niet uit. De voetbalclub gaat immers een samenwerking aan met Luminex, een wereldspeler bij grote events zoals het Eurovisiesongfestival, de Olympische Spelen en de tournees van supersterren als Coldplay, Rammstein en Beyoncé. De Genkse KMO van founder en CEO Bart Swinnen, zorgt met eigen ontwikkelde materialen voor de perfecte aansturing van licht, audio en video.

In eerste instantie houdt de samenwerking met Luminex in dat zij de beleving in en rond het KRC-stadion nog gaan verbeteren door de audiovisuele mogelijkheden maximaal te benutten. In een volgende fase, als de techniek volledig op punt staat, ligt de weg open om grote sterren naar Genk te lokken. "Het is toekomstmuziek, maar de eerste stappen zijn alvast gezet om de Cegeka Arena ook te laten vollopen als er geen voetbalmatchen zijn", besluit een enthousiaste Erik Gerits.

TV Limburg heeft het hele verhaal: