Cocotte na make-over

Make-over moet Cocotte richting sterren stuwen

Het is bijna negen jaar geleden dat Jan Mangelschots zijn droom realiseerde en de deuren van restaurant Cocotte opende. Hij wist in die tijd de zaak uit te bouwen tot één van de culinaire toppers in Limburg. Toch ligt de ambitie nog hoger. Na een maand van intensieve verbouwingen, vernieuwing van de kaart en versterking van het team, is het Lommelse restaurant klaar voor een trapje hoger.

Cocotte is met een score van 14 in de Gault&Millau één van de toppers in Limburg. Het restaurant krijgt dezelfde beoordeling als ‘nearly Michelins’ Philippe, The Black Knife, The Thrill, Bistro Zutt of Vous Lé Vous. Jan Mangelschots heeft nu als doel gesteld om het niveau nog op te krikken. Cocotte werd van kop tot teen doorgelicht om op elk vlak vooruitgang te kunnen boeken. Zo werd het interieur volledig aangepakt. “We hebben gekozen voor sfeer, comfort en beleving”, zegt de chef-kok. “Je merkt veel details die ruimte, warmte en elegantie uitstralen. Daarenboven werd de akoestiek grondig aangepakt, zodat onze gasten zonder afleiding van hun moment kunnen genieten.”

Een tweede aspect van vernieuwing is de visuele identiteit, met onder meer een nieuw logo en moderne branding. Punt 3: de kaart. Zowel de gerechten als de wijnen zijn tegen het kritische licht gehouden, wat resulteert in een ruimere keuze van à-la-cartegerechten én een uitbreiding van de wijnselectie.

Tot slot: Cocotte heeft recent Ruben Aendenkerk en Marc Verhaeren verwelkomd in het team. Met hun ervaring en passie voor gastronomie brengen ze nieuwe energie en creativiteit in de keuken”, weet Jan Mangelschots.

“Klaar voor de toekomst”

Na negen jaar was Cocotte toe aan deze stap. “Wat we doen, doen we met liefde en ambitie”, zegt Jan. “En dit voelde als het perfecte moment om Cocotte naar een nieuw niveau te brengen. Voor ons gaat het niet alleen om een heerlijke maaltijd, maar om een ervaring die bijblijft.”