Nieuws Limburg Makelaar moet site Ford Genk verpatsen

Makelaar moet site Ford Genk verpatsen

Makelaar moet site Ford Genk verpatsen

Ford gaat een internationale makelaar, gespecialiseerd in grote vastgoedprojecten, onder de arm nemen om zijn fabriek in Genk te verkopen. Dat heeft de internationale top donderdag gezegd tijdens een ontmoeting met de vakbonden. Als geen investeerder wordt gevonden, wordt de fabriek ontmanteld.

De Europese top van Ford was naar Genk afgezakt om vakbonden en directie bij te praten over de stand van zaken in verband met de terreinen van Ford Genk na de sluiting. Bij de ondertekening van de collectieve arbeidsovereenkomst die de sluiting regelt, was overeengekomen dat de directie regelmatig verslag zou uitbrengen over de toekomst van de site. Tot nu toe was dat echter nog niet gebeurd.

Het was een fors gestoffeerde delegatie, bestaande uit onder meer personeelschef Nick Caton, productiechef Jeff Wood en Karl Anton, topman van Ford Keulen. Van hen kregen de vakbonden te horen dat Ford de site wereldwijd wil promoten en een investeerder wil zoeken zodat er een maximaal aantal jobs kan gered worden. De zoektocht gebeurt in overleg met de Vlaamse Overheid. De directie van Ford liet ook weten dat de sanering van de terreinen begin 2014 al kan beginnen en 12 tot 19 weken in beslag zal nemen.

Ontmantelen
Bij de vakbonden werd sceptisch gereageerd op de aankondiging. “We kunnen alleen maar hopen dat Ford ernstig op zoek wil gaan naar een investeerder maar ik heb daar eerlijk gezegd wel mijn twijfels over,” aldus hoofdafgevaardigde Eddie Martens van het ACV. “Je weet met Ford nooit wat er echt achter zit, of ze een dubbele agenda hebben.” Als er geen investeerder gevonden wordt, zal de fabriek worden ontmanteld tot een industrieterrein dat voor andere activiteiten kan gebruikt worden. Eddie Martens gaat er van uit dat daar men daarvoor beroep zal doen op werknemers van Ford. Midden 2014 zal daarover meer duidelijkheid zijn. Op de vraag wat Ford zal doen met het geld dat ze voor de site krijgen, werd niet geantwoord.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.