Nieuws Limburg Medewerkers gematigd positief over telewerken

Medewerkers gematigd positief over telewerken

Medewerkers gematigd positief over telewerken

De razendsnelle omschakeling naar thuiswerk wordt door Limburgse werknemers als positief ervaren, maar stuit toch op een aantal pijnpunten. Dat blijkt uit een bevraging die Hogeschool PXL heeft gehouden bij 1.400 Limburgse werknemers. Vooral het gebrek aan informeel contact met de collega’s wordt als een gemis ervaren.

Gezien heel wat organisaties halsoverkop hun mensen thuis moesten laten werken, gebeurde de implementatie van de technische middelen niet overal even vlot. Er was tevens te weinig tijd om de impact op het welbevinden van de betrokkenen goed voor te bereiden. Om in de toekomst beter rekening te kunnen houden met de pijnpunten, werden 1.400 werknemers uitgenodigd voor een testcase.

“De meerderheid van de ondervraagden is gematigd positief over de implementatie van thuiswerk”, aldus onderzoekshoofd Evi Knuts. “Zo’n 20% is eerder bezorgd en minder dan 5% heel bezorgd over deze evolutie. Meer dan 7/10 heeft vertrouwen in zijn directie om op vlak van werkorganisatie de juiste beslissingen te nemen. De overgrote meerderheid zegt dan ook over alle essentiële middelen te beschikken om thuis effectief te kunnen blijven werken. Ze worden goed geïnformeerd en weten wat van hen verwacht wordt.”

Al is er nog ruimte voor verbetering. “Bij een aantal mensen zorgt het thuiswerk voor een moeilijke combinatie met andere verantwoordelijkheden, zoals kinderopvang, ouderenzorg, enzovoort. Er is tevens een gemis in de echte sociale contacten, zoals tijdens de coffee-break. Een virtueel alternatief brengt deels, maar niet volledig soelaas.”

PXL gaat nu op basis van de testresultaten de aanbevelingen verfijnen, zodat organisaties persoonlijk kunnen begeleid worden bij de meest optimale implementatie van telewerken.

Meer info: innovatiefondernemen@pxl.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Genk
Genk

Nico stapt in Annelies & Co

Annelies Bakos en Nico De Baerdemaeker bundelen voortaan de krachten in het 'human engagementbedrijf' Annelies & Co. Sinds kort hebben… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.