Nieuws Limburg Meeste Ford-arbeiders willen herstarten op 13/11

Meeste Ford-arbeiders willen herstarten op 13/11

Meeste Ford-arbeiders willen herstarten op 13/11

De meerderheid van de Ford-arbeiders is ervoor gewonnen om zoals voorzien op 13 november de productie te hervatten. Deze maand moet er nog 8 dagen worden gewerkt, de rest wordt opgevuld met economische werkloosheid.

Niet iedereen aan de poort was meteen bereid om de 8 resterende dagen nog te presteren. Ze wilden liever staken, maar dat zou financieel een gevoelige aderlating betekenen, zo vlak voor Sinterklaas en de eindejaarsfeesten. Vandaar dat een meerderheid toch de intentie heeft om vanaf 13 november opnieuw voertuigen te bouwen.

Die wagens zouden dan ook als extra pasmunt in de onderhandelingen, die op dezelfde datum starten, kunnen gebruikt worden. “Vanaf volgende maandag zullen een aantal externe firma’s en eigen onderhoudspersoneel tot de fabriek worden toegelaten om de nodige voorbereidingen te treffen,” zegt Ronny Banken, hoofdafgevaardigde van de socialistische bediendebond BBTK bij Ford Genk. “De week nadien zullen we zien hoeveel mensen bereid zijn om het werk te hervatten. We denken dat dit de beste optie is, want we willen de werknemers niet nog eens extra treffen door hen ook nog loon te laten inleveren.”

Voorwaarde is wel dat ook het personeel van de toeleveranciers meedoet aan de werkhervatting. “We zijn nu eenmaal afhankelijk van hun beslissing, anders kunnen wij ondanks de goede intenties niet verder,” besluit Banken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.