Nieuws Limburg Nederlandse leverancier van horecapersoneel legt boeken neer

Nederlandse leverancier van horecapersoneel legt boeken neer

Nederlandse leverancier van horecapersoneel legt boeken neer

Mise en Place, het gekende uitzendbureau voor horecapersoneel, gooit in Nederland de keukenhanddoek in de ring. Door de coronacrisis ging de omzet van 80 miljoen naar 0… Zo’n 160 vaste medewerkers en 3.500 studenten verliezen hun (bij-)baan, zo melden onze collega’s van WijLimburg.nl. De Belgische activiteiten lopen door.

Mise en Place heeft de hoofdzetel in Maastricht en is vooral actief in Nederlands en Belgisch Limburg. Eigenaar Charly van Goch, die in Lanaken woont, wist de afgelopen jaren ook vestigingen op te zetten in 4 andere landen, met in totaal 9.500 studenten in de database. Het horeca-uitzendbureau kreunt onder de corona-crisis, wat uiteraard geen verrassing is nu alle horecazaken dicht zijn en alle evenementen zijn afgelast.

De bedrijfsleiding heeft nu in Nederland het faillissement aangevraagd. Daardoor gaan 160 jobs en de bijbaantjes van 3.500 studenten verloren. “We konden niet anders”, laten Van Goch en Managing Director Humbert Ummels optekenen bij WijLimburg. “We hebben dag en nacht gewerkt om het hoofd boven water te houden. Zo hebben we met man en macht geprobeerd studenten elders onder te brengen bij supermarkten, maar wij leven nu eenmaal bij de gratie van locaties waar grote groepen bij elkaar komen, en dat kan voorlopig niet meer. We gaan ons focussen op de bedrijven die we nog hebben”, aldus Van Goch. “Met pijn in ons hart valt vandaag echter in Nederland het doek. Dank voor de fijne reis.”

Het faillissement in Nederland wil dus niet zeggen dat de activiteiten in België verdwijnen. “We voeren momenteel vanuit onze 10 Belgische vestigingen zelfs nog opdrachten uit in de retail -en distributiesector”, stelt Managing Director Steven Droogers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.