Nieuws Limburg Nele Gommers blaast toprestaurant nieuw leven in

Nele Gommers blaast toprestaurant nieuw leven in

Nele Gommers blaast toprestaurant nieuw leven in

Clos St. Denis, het voormalige tweesterrenrestaurant in Kortessem, is verkocht. Na 10 jaar leegstand hebben de Kachet-groep van Nele Gommers en een privé-investeerder een vergelijk gevonden met de familie Denis. Het hele domein zal nu worden klaargestoomd om tegen april 2022 opnieuw gasten te kunnen ontvangen. De focus zal liggen op feesten en bedrijfsevents.

Op 5 april 2010 stond Christian Denis voor het laatst achter het fornuis van restaurant Clos St. Denis in Vliermaal, een deelgemeente van Kortessem. Daarmee kwam een einde aan meer dan een kwarteeuw gastronomische familiegeschiedenis. Toen de gelauwerde chef en zijn echtgenote Denise in 1983 het zeventiendeeeuwse Klein Wit Kasteeltje van Grimmertingen kochten, was het nauwelijks meer dan een ruïne. Zij maakten van de vervallen kasteelhoeve in U-vorm een huis van aanzien, dat bekroond werd met twee Michelinsterren. In dat decor vierden gasten hun verjaardagen, huwelijksjubilea en pas behaalde diploma’s. Er werden zelfs twee federale regeringen gevormd.

In 2010 leek de toekomst van het patrimonium verzekerd. Een Luikse groep deed een overnamebod en stelde plannen voor om er een hotel, annex rusthuis met een zestigtal suites, een restaurant en een wellness van te maken, maar in laatste instantie trokken de kandidaat-investeerders zich terug. “Dat was een grote teleurstelling”, zegt Denise Denis. “Nu is er een last van onze schouders gevallen, de opluchting is groot. We zijn blij dat het domein in Limburgse handen komt en dat het opnieuw een horecabestemming krijgt. Ondanks de jarenlange leegstand zijn de gebouwen en tuinen nog in zeer degelijke staat. We hebben het al die jaren goed onderhouden”, aldus Denise Denis.
Over de verkoopprijs werd geen mededeling gedaan. Vijf jaar geleden stond Clos St. Denis te koop voor bijna drie miljoen euro.

Volgeboekt

“Investeren in coronatijden kan tegenstrijdig klinken, maar we zijn ervan overtuigd dat er na het verdwijnen van het virus stevig gaat gefeest worden”, zegt Nele Gommers, CEO van Kachet. “Enerzijds omdat veel feesten werden uitgesteld, anderzijds omdat iedereen 2020 en allicht een groot stuk van 2021 zo snel mogelijk achter zich wil laten. Voor 2022 zijn we op de vier locaties al zo goed als volgeboekt. Clos St. Denis willen we in de markt zetten als een exclusieve feestlocatie, voornamelijk voor huwelijken en bedrijfsevents. De accommodatie past perfect in het rijtje. Clos St. Denis is naast het Goed van Gothem onze tweede stek in Haspengouw, maar we gaan er een andere sfeer creëren. Mogelijk komen er ook kamers en een restaurant. Het zou voorbarig zijn om te beweren dat we met dat restaurant op jacht gaan naar een ster, maar het vroegere kwaliteitslabel willen we zeker waarmaken. De opening is voorzien voor april volgend jaar.”

De familie Denis, meer dan 10 jaar geleden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.