Sander Spreeuwers DD (Foto: Dick Demey)

Niet in de voetsporen: pollepel in plaats van politiek

Op 1 februari opent in Oudsbergen het gastronomische restaurant Modest. Chef-kok is Sander Spreeuwers (26), die al op jonge leeftijd het vak ging leren in tal van gerenommeerde toprestaurants. Pittig detail: als zoon van voormalig burgemeester Benny, is Sander een totaal andere professionele richting ingeslagen...

Het is al 8 maanden geleden dat we een naamkaartje kregen aangeboden van Sander Spreeuwers. Vastberaden en enthousiast vertelde hij over de plannen om in Oudsbergen te starten met een eigen zaak: Modest. Alleen was het door de aanhoudende coronaperikelen nog niet duidelijk wanneer de eerste officiële service kon gedraaid worden. Het wordt dus 1 februari als aan de Weg naar Opoeteren de droom van Sander in vervulling gaat.

"Modest is de naam van de burgemeester uit Samson & Gert", vertelt Sander. "Omdat mijn vader destijds burgemeester was van Opglabbeek, gaven mijn mede-leerlingen van de hotelschool me die bijnaam. Ik moest dus niet lang nadenken over een originele benaming voor mijn zaak."

Modest betekent ook 'bescheiden' in het Engels. Het typeert Sander Spreeuwers, ook al kan hij al heel wat ervaring voorleggen in toprestaurants als Hertog Jan (3 Michelin-sterren), dorpsgenoot Slagmolen (2 sterren) en La Butte aux Bois (thans Ralf Berendsen, ook 2 sterren). Wat niet wil zeggen dat hij niet ambitieus is. "Ik kies voor een verfijnde fusion-keuken, waarin lokale producten worden gecombineerd met Oosterse invloeden." Een Michelinster? “Natuurlijk wil je tot de top behoren”, zegt hij in Het Belang van Limburg. “Maar wat komt, dat komt. Ik ben blij dat ik kan doen wat ik graag doe en het belangrijkste is dat ik me goed voel. Ik ga er alles aan doen om de gasten een onvergetelijke ervaring te geven, iets waarvoor ze terugkomen. Alles wat daarbij komt, is mooi meegenomen.”