Nieuws Limburg Nieuw bedrijvencentrum herdenkt Genks topvoetbal

Nieuw bedrijvencentrum herdenkt Genks topvoetbal

Nieuw bedrijvencentrum herdenkt Genks topvoetbal

Tot Heil Onzer Ribbenkast, afgekort als THOR, was tientallen jaren lang de voornaam van voetbalclub Waterschei, thans opgegaan in de enige Limburgse eersteklasser KRC Genk. Precies 25 jaar na de mijnsluiting in Waterschei, vlak naast de huidige Cristal Arena, verrijst weldra een gloednieuw gebouw dat Thor Waterschei in de herinnering houdt. IncubaThor is immers de naam van een nieuw bedrijvencomplex dat mikt op jonge groei-ondernemingen, bij voorkeur uit de sector van slimme energietoepassingen. Het zijn de KU Leuven, LRM en stad Genk die samen in dit verhaal participeren. Het project wordt ontwikkeld door Poponconi & Lootens Architecten en zal door aannemer Strabag Belgium gebouwd worden.

Het hoofdkenmerk van de IncubaThor is een flexibele inrichting, die kan variëren in functie van de behoefte aan ruimte die de startende bedrijven doorheen de jaren nodig hebben. In de startfase wordt de oppervlakte van 5850 m² over 4 bouwlagen gespreid en onderverdeeld in een 14-tal units. De totale kostprijs van het gebouw bedraagt 8,25 miljoen euro. Medio 2014 moet alles klaar zijn.

Wie alvast niet kan wachten om hier zijn intrek te nemen is de Antwerpse firma REstore, waarin LRM zopas nog een participatie aankondigde. Zij zijn de eerste klant van IncubaThor.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.