Nieuw bij VBG: labo voor de wegenbouw

labo wegenbouw

Wegenbouwer VBG in Heusden-Zolder heeft 600.000 euro geïnvesteerd in een labo. Vijf onderzoekers zijn er aan de slag om allerlei onderzoeken uit te voeren rond stenen, beton, asfalt en andere mengsels.

Het nieuwe labo werd donderdag officieel ingehuldigd. “Dit labo bij VBG verricht onderzoekswerk voor alle vestigingen van Colas België,” zegt Gert Van De Craen, directeur van VBG in Heusden-Zolder. Aan het hoofd van het labo staat Jean-Philippe Lecat: “Wij doen hier onderzoek naar bijvoorbeeld de hardheid van steen, spoorvorming bij verschillende soorten asfalt, enzovoort. We zoeken oplossingen voor de problemen van onze klanten en gaan we na of bepaalde normen zijn behaald.”

VBG in Heusden-Zolder (het vroegere Van Broekhoven’s) maakt deel uit van de bouwgroep Colas Belgium. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 75 miljoen euro met 350 medewerkers. Colas Belgium telt in totaal vijf vestigingen verspreid over het land, en twee steengroeves. De groep is goed voor een jaaromzet van 180 miljoen euro met ongeveer 1.000 medewerkers, meteen de nummer één van de wegenbouwers in ons land. Colas België maakt dan weer deel uit van het Franse Colas, dat toebehoort aan de Franse bouw- en telecomreus Bouygues. Volgt u nog?