Foto K.Van Dal kopie

Nieuwe investeerder haalt start-up naar Limburg

Kurt Van Dal, eigenaar en CEO van E-Power in Nieuwerkerken (het vroegere Europower Generators), heeft een meerderheidsbelang genomen in de start-op Meddition. Dit jonge bedrijfje met ontstaansgeschiedenis in Genk, heeft een tool ontwikkeld waarmee artsen op een eenvoudige en moderne manier kunnen communiceren met hun patiënten. De hoofdzetel van Meddition verhuist na de overname van Grimbergen naar Nieuwerkerken.

Meddition werd in 2018 opgericht door Dr. Olivier Beckers (MKA-chirurg in het ZOL Genk) en Laurens Dubaere. Ze waren gefrustreerd over de achterstand die de gezondheids- en farmaceutische industrie heeft in het gebruik van moderne technologieën. Zo bedachten ze Carey, een digitale tool waarmee artsen optimaal kunnen communiceren met hun patiënten. Via een app kan alle informatie in twee richtingen worden opgevraagd en doorgegeven op een discrete, beveiligde manier. Heel wat dokters in ziekenhuizen en privépraktijken maken al van Carey gebruik om hun patiënten vanop afstand op te volgen.

Het potentieel van de start-up is ondernemer Kurt Van Dal niet ontgaan. De eigenaar van E-Power (sinds de overname van de broers Heylands eind 2020) neemt nu een meerderheidsparticipatie in de vennootschap Meddition, en wordt ook zelf de nieuwe CEO. De oprichters blijven aan boord. Het jonge bedrijf verhuist door de transactie nu wel van Grimbergen naar Nieuwerkerken, zodat de CEO vanop één locatie zijn beide ondernemingen kan aansturen.