Nieuws Limburg Nieuwe zaal maakt samenkomsten opnieuw normaal

Nieuwe zaal maakt samenkomsten opnieuw normaal

Nieuwe zaal maakt samenkomsten opnieuw normaal

Corda Theater is de naam van een gloednieuwe eventlocatie in het hart van de Corda Campus. In samenwerking met To The Point Events werd een ruimte van 1.600 m² coronaproof ingericht om tot 200 mensen in alle veiligheid en comfort te kunnen ontvangen. De flexibiliteit in meubilair en opstellingen, alsook de aanwezigheid van moderne faciliteiten en materialen, moeten bedrijven en andere groepen overtuigen om opnieuw fysieke meetings en andere events ten volle te beleven.

Het is in Corda 5 dat een grote ruimte is omgevormd tot Corda Theater. Directeur Raf Degens heeft hiervoor de handen in elkaar geslagen met To The Point Events van ondernemer Bart Koninckx. En het moet gezegd: de locatie oogt bijzonder professioneel. Om de mogelijkheden te tonen aan de Corda-bewoners en externe partijen, zijn er bij de officiële voorstelling diverse opstellingen gemaakt ter inspiratie. “Het doel is om events op te zetten zoals opleidingen, seminaries, bedrijfsfeesten, lezingen, optredens, filmvoorstellingen, kinderfeesten, congressen,… noem maar op. Alle activiteiten tot 200 personen zijn mogelijk. En altijd in alle veiligheid”, aldus Degens en Koninckx.

Het Corda Theater blijft minstens 4 maanden staan. “We doen dit als antwoord op de vraag van onze bedrijven om opnieuw grotere bijeenkomsten te kunnen organiseren”, stelt Raf Degens. “Met onze Corda Conference hadden we al een capaciteit tot 80 personen, nu bestaat dus de mogelijkheid om naar 200 te gaan. We merken dat de behoefte om fysiek te verzamelen erg groot is, maar tot dusver de locatie ontbrak om dit volume van mensen coronaproof aan te kunnen. Vandaar onze inspanningen om dit Corda Theater te realiseren.”

De zaal is volledig uitgerust met een high tech geluids- en lichtinstallatie, met als neusje van de zalm, een haarscherp LED-scherm van 15 m². “Er kunnen dus ook hybride events plaatsvinden, waarbij iemand vanop een andere locatie het beeldscherm inpalmt en de zaal toespreekt”, aldus Bart Koninckx. “Extra troef zijn de 3 break-out rooms, waar kleinere sessies en aanvullende activiteiten kunnen plaatsvinden, uiteraard ook coronaproof.”

Het Corda Theater is vanaf volgende week te boeken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.